Toggle navigation
فهرست
صفحه اصلی
اخبار
کارگاه ها
کوا
مقالات
کودک و اینترنت
خانواده و اینترنت
سواد رسانه
فناوری اطلاعات
بازی های رایانه ای
گالری تصاویر
کتابخانه دیجیتال
سوالات متداول
ویدیوها
درباره ما
کودک و اینترنت در یک نگاه
تاریخچه
همکاران ما
Toggle navigation
صفحه اصلی
اخبار
کارگاه ها
کوا
مقالات
کودک و اینترنت
خانواده و اینترنت
سواد رسانه
فناوری اطلاعات
بازی های رایانه ای
گالری تصاویر
کتابخانه دیجیتال
سوالات متداول
ویدیوها
درباره ما
کودک و اینترنت در یک نگاه
تاریخچه
همکاران ما
وارد شوید
ثبت نام کنید
Toggle navigation
فهرست
صفحه اصلی
اخبار
کارگاه ها
کوا
مقالات
کودک و اینترنت
خانواده و اینترنت
سواد رسانه
فناوری اطلاعات
بازی های رایانه ای
گالری تصاویر
کتابخانه دیجیتال
سوالات متداول
ویدیوها
درباره ما
کودک و اینترنت در یک نگاه
تاریخچه
همکاران ما
Toggle navigation
صفحه اصلی
اخبار
کارگاه ها
کوا
مقالات
کودک و اینترنت
خانواده و اینترنت
سواد رسانه
فناوری اطلاعات
بازی های رایانه ای
گالری تصاویر
کتابخانه دیجیتال
سوالات متداول
ویدیوها
درباره ما
کودک و اینترنت در یک نگاه
تاریخچه
همکاران ما
صفحه اصلی
سوالات متداول
سوالات متداول
کلمه :
گروه :
همه
سوالات مربیان
سوالات والدین
سوالات عمومی
سوال خود را بپرسید
سوالات مربیان
چه کارهایی برای جلوگیری از کلاه برداری در خرید و فروش اکانت در بازی کلش باید انجام دهیم؟
فروش اکانت کلش یعنی فروشاکانت گوگلیا فروشاپل آیدیفردی که قبلا این بازی را انجام میداده است. زیرا این بازی در اکانت طرف مقابل ذخیره میشود و شما باید اکانت فرد مقابل را تحویل بگیرید.پس در هنگام تحویل پول به فروشنده، رمز عبور اکانت فروشنده را تحویل بگیرید و سریعا تمامی مشخصات را تغییر دهید.پس از تغییر رمز، اکانت را در گوشی خود سینک کنید و دهکده را در تلفن همراه خود بالا بیاورید.پس از راه اندازی اکانت کلش آف کلنز در بازی، از بازی خارج شوید و واردGoogle Settingشوید.با تمام این روش ها، باز هم روش هایی برایکلاهبرداریوجود دارد. برای مثال اگر اپل آیدی فردی را تحویل بگیرید آن فرد باز هم میتواند بدون اپل آیدی به بازی ادامه دهد. یا میتواند از طریقLink Deviceدو اکانت داشته باشد و از آن استفاده کند ، همچنین از نظر سوپر سل خرید و فروش اکانت ممنوع بوده و در صورت هر گونه اتفاقی برای شما و ذکر اینکه اکانت را خریده اید ، سوپر سل هیچگونه کاری برایتان نخواهد کرد و همیشه سازنده اکانت را صاحب اکانت می داند. پس سعی کنید که از خرید و فروش بپرهیزید یا از فردی آشنا و مطمئن خرید کنید.
اگر در فضای مجازی فرزندانمان از طرف کسی تهدید شدند، آیا میتوانیم آن را پی گیری کنیم و راه پیگیری و شکایت از آن چیست؟
تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی گردد، خواه تهدیدکننده به این واسطه، تقاضای مال به قصد اخاذی کرده و یا نکرده باشد، جرم مستقلی است که بر اساس ماده 669 قانونمجازاتاسلامی تا هفتادوچهار ضربهشلاق و یا تا دوسال حبس برای آن درنظرگرفتهشدهاست.بنابراین همینکه کسی شما را تهدید به افشای اطلاعات خصوصی( شامل عکسها، متن چتها، صدای ضبطشده، فیلم و ...) کرده باشد،حتی اگر هرگز آن عمل را انجام ندهد(که در اکثریت مواقع این تهدیدات هرگز عملی نمیشوند)، ارتکاب جرم" تهدید" از سوی او قطعی و برای شما قابل شکایت و پیگیری است.برخلاف تصور عموم که متن گفتگو در شبکههای اجتماعی، ایمیل، صدایضبطشده و فیلم را جزو دلایل قابل استناد بهشمار نمیآورند، قانون، « ادله الکترونیک» را بهرسمیت شناخته است. بنابراین اگر کسی خانواده شما و فرزندانتان را در شبکه های اجتماعی یا تلفنهمراه یا ایمیل، تهدید کرده است، باید بدانید تمام این محتواها در دادگاه به عنوان دلیل از شما و بر علیه شخص تهدیدکننده پذیرفته خواهند شد. دادگاه، با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تائید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.پس اگر از جانب کسی با تهدیدی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مواجه شدید، میتوانید از طریق دادسرا اقدام کنید و یا از طریق سایت پلیس فتا موضوع را پی گیری کنید.
سوالات والدین
آیا امن است اگر دختر من یک حساب کاربری در اینستاگرام با نام واقعیاش داشته باشد؟
امنیت در شبکههای اجتماعی امری نسبی است و کاملاً به نوع استفاده و مهارتهای کاربری و سواد رسانهای کاربر وابسته است.اگر دختر شما از نظر سنی و رشد مهارتهای لازم آمادگی ورود به شبکههای اجتماعی دارد طبیعتاً خطر کمتری ایشان را تهدید خواهد کرد.مهمترین خطراتی که یک دختر نوجوان را در شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام تهدید میکند عبارتند از:۱. انتشار تصاویر خصوصی از خود و سوءاستفاده فرصت طلبان.۲. هک شدن حساب اینستاگرام به دلیل ضعف در تنظیمات امنیتی.۳.تحت تاثیر قرار گرفتن توسط افراد سود جو به خصوص از جنس مخالف.۴.مواجهه با تصاویر و محتواهای نامناسب و جنسی که ممکن است تاثیرات روحی و روانی بدی بر روی جوانان بگذارد.۵. افت تحصیلی۶. تغییر در نگرش و باورهای کاربر نوجوان.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
آیا استفاده از برنامههای مکانیاب برای کودکان امن است؟ ممکن است خطری داشته باشند؟
برنامکهای موبايلی معتبر مانند گوگلمپ به خودی خود خطری برای فرزند شما ايجاد نمیكنند. خطر اصلی در عدم رعايت نكات ايمنی لازم در استفاده از اين سرويسهاست. بهطور مثال در سيستم عامل اندرويد و ios به صورت پيشفرض موقعيت مكانی عکسهای گرفته شده همراه عكس ذخيره میشود و در صورت اشتراکگذاری آن، موقعيت مكانی عكس بروی نقشه مشخص میشود كه اين موضوع میتواند نقضكننده حريم خصوصی فرزند شما باشد، چراكه برای افراد غريبه و نا آشنا نيز موقعيت مكانی مشخص خواهد شد.موفق و سربلند باشيد.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
بیشترین خطراتی که کودکان را در فضای مجازی تهدید میکنند چه مواردی هستند؟
استفاده از اینترنت و فضای مجازی علاوه بر محاسن زیادی که دارد در بعضی مواقع بستر تهدید و خطر را نیز برای کودکان ما ایجاد میکند. چرا که بسیاری از خانوادهها بسترهای امن و مطمئنی را برای این کار انتخاب نمیکنند و فرزند خود را در فضایی تنها میگذارند که مجرمین و تبهکاران نیز در آن وجود دارند و میتوانند به آنها آسیب بزنند.مهمترین خطراتی که کودکان و نوجوانان را در فضای مجازی تهدید میکنند را میتوان شامل موارد زیر دانست:⛔️ سایبربولینگ یا آزار و اذیتهای اینترنتی که توسط گروههای همسال در بستر شبکههای اجتماعی، ایمیل، پیامک و یا روشهای دیگر اتفاق میافتد. حدود ۴۰ درصد کودکان و نوجوانانی که در شبکههای اجتماعی حضور دارند با این تهدید مواجه شدهاند.⛔️ مواجهه ناخواسته کودکان با محتوای مستهجن به دلیل وجود حجم زیادی از این نوع محتوا در وب بسیار شایع است. این گونه مطالب به دلیل بازدید زیادی که دارند در موتورهای جستجو نیز پیشنهاد میشود و چه بسا کودک بدون آشنایی قبلی و انگیزه از طریق موتور جستجو به جستجوی این کلمات تشویق شود.⛔️ نقض حریم خصوصی کودک و دریافت تصاویر خصوصی از آنها در شبکههای اجتماعی به دلیل عدم درک صحیح آنها از عواقب این کار و اعتماد بیجا و فریب خوردن ممکن است اتفاق بیافتد.⛔️ سرقت اطلاعات از کودکان کار سادهای چرا که میتوان آنها را فریب داد و اطلاعات مهمی اعم از اطلاعات خانوادگی و اطلاعات خصوصی را از آنها دریافت نمود.⛔️ مواجهه با بزرگسالانی که خود را کودک معرفی میکنند نیز یکی دیگر از تهدیداتی است که ممکن است کودکان با آن مواجه شوند. و در این ارتباط تهدیدات بالا اتفاق بیافتد.موفق و سربلند باشیدعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
بچههای من هنوز مدرسه نمیرن. آیا انتشار عکس آنها در اینترنت کار امنی است؟
یکی از مباحث جدید در شبکههای اجتماعی بحث رعایت حقوق فرزندان توسط والدین است. این موضوع به این معناست که والدین با انتشار تصاویر فرزندان خود در شبکههای اجتماعی زمانی که سن آنها کم است زمینه شرمساری و خجالت آنها در بزرگسالی را فراهم میکنند.موضوع دیگر این است که انتشار تصاویر کودکان در شبکههای اجتماعی ممکن است به صورت کلی حریم خانواده را تهدید کند و با اینکار اطلاعات مهمی از خانواده را در اختیار افراد سودجو و یا تبهکاران قرار دهد.انتشار تصاویر خانوادگی در شبکههای اجتماعی به هیچوجه توصیه نمیشود چرا که موارد متعدد از جرایم اینترنتی در این حوزه تشکیل میشوند و افراد زیادی از این ناحیه آسیب دیدهاند.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
دختر من 13 سالشه و میخوام براش گوشی بخرم. گوشیش رو چطوری امنتر کنیم؟ برای خرید گوشی امن توصیهای دارید یا اصلا گوشیها از نظر امنیت با هم فرق ندارند؟
امنیت تلفن همراه چند بخش دارد، بعضی از آنها به اعمال تنظیمات امنیتی و بخش دیگر به رعایت نکات امنیتی توسط خود دارنده تلفن همراه برمیگردد. در ادامه بعضی از این موارد را ذکر میکنم:*توصیهها مخصوص والدین:🔸توصیه نمیشود برای دختر 13 ساله تلفن هوشمند شخصی تهیه شود.🔸دسترسی به اینترنت بر روی تلفن هوشمند فرزند شما را در معرض آسیبهای متعدد قرار خواهد داد.🔸نصب برنامه مخصوص شبکههای اجتماعی برای نوجوان کمتر از 16 سال توصیه نمیشود.* رعایت نکات امنیتی توسط کاربر:🔸عدم نگهداری اطلاعات مهم مثل عکسهای شخصی و خانوادگی، اطلاعات حسابهای بانکی روی گوشی تلفن همراه.🔸به روزرسانی منظم سیستم عامل تلفن همراه و برنامههای نصب شده.🔸استفاده از فروشگاههای نرمافزاری مجاز و معتبر.🔸عدم اعتماد به نرمافزارهای فریبنده و جذاب.🔸مراقبت از تلفن همراه در محلهایی مثل مترو، اتوبوس و ...🔸خودداری از بازکردن لینکهای ارسال شده برای شما از طریق پیامک یا شبکههای اجتماعی و ایمیل (به خصوص زمانی که شما را به یک اتفاق جالب دعوت میکنند.)* تنظیمات امنیتی تلفن همراه:🔸سیستم عامل ios از سیستم عامل android امنتر است و امکان اعمال تنظیمات امنیتی بیشتری را به کاربر میدهد.🔸قرار دادن رمز روی تلفن همراه.🔸قراردادن رمز روی کارت حافظه – تلفنهایی که کارت حافظه ندارند به نسبت از تلفنهای دارای کارت حافظه مجزا امن هستند.🔸محدود کردن دسترسی برنامههای نصب شده روی گوشی به منابع گوشی؛ برای این کار در تلفنهای IOS از بخش Privacy و در تلفنهای Android در بخش «حریم خصوصی و ایمنی / مجوزهای برنامه» (Privacy and safety / App permissions) تنظیمات مورد نظرتان را انجام دهید.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چه خطراتي در بازي آنلاين برای بچه ها وجود دارد؟؟
آسیب زا بودن هر بازی صرف نظر از آنلاین یا غیر آنلاین بودن آن به چند عامل بستگی دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنم:-محتوای برخی بازی ها ممکن است برای کودکان مضر باشد و موجب شود به دلیل خشونت، هیجان زیاد، نمایش تصاویر و شخصیت های نامناسب تاثیرات روحی، روانی و تربیتی بدی بر روی آنها بگذارد.-بازی های رایانه ای به خصوص بازی های آنلاین به شدت اعتیاد آور هستند و کاربر خود را از شرایط عادی زندگی دور می کند، این موضوع به خصوص در کودکان می تواند باعث افت تحصیلی، مشکلات رفتاری و آسیب های جسمی شود.-بیماری های جسمی متعددی مرتبط با استفاده بیش از حد موبایل و تبلت در دنیا به وجود آمده اند بیماری های مثل گردن درد، درد انگشت شصت، درد در ناحیه ساعد، ضعیف شدن چشم، اختلال رشد به دلیل بهم خوردن نظم خواب و...-بسياري از بازي هاي رايانه اي آنلاين مانند شبكه هاي اجتماعي قابليت ارتباط بين بازيكن ها را فراهم مي كنند با اين تفاوت كه امكان گمنامي و پنهان كردن هويت در آنها بسيار زياد است و اين خطر نقض حريم خصوصي كودكان را افزايش مي دهد-كلاهبرداري در قالب بازي هاي رايانه اي آنلاين محتمل استعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چگونه میتوانم بفهمم بچهام هنگام بازی آنلاین در امنیت قرار دارد؟
اگر منظور ما از امنيت در اين سوال، امنيت اطلاعات باشد، در پاسخ بايد گفت كاربر يک بازی آنلاين بهطور مستقيم از طرف بازی مورد تهديد امنيتی قرار نمیگيرد یعنی بازیهای آنلاين اصلی حريم خصوصی كاربران را نقض نمیكنند و دنبال سوءاستفاده از كاربران نيستند.اما در جريان یک بازی آنلاين امنيت كاربر ممكن است از طرف ساير كاربران به خطر بیفتد كه برخی از مصاديق آن عبارتند از؛ ١- كلاهبرداری در قالب خريد و فروش اكانت بازی ٢- هک شدن حساب كاربری بازی آنلاين٣- آشنا شدن با افراد خلافكار كه در قالب بازی میتوانند با فرزند ما ارتباط بگيرند و برای جرايم بعدی زمینهسازی كنند.راهكارهايی كه میتوان از اين خطرات جلوگیری كرد عبارتند از:١- همراهی كردن با فرزند در طول بازی به صورت نوبهای و بررسی دوستان و ارتباطات آنلاين فرزند٢- گفتگو با فرزند در خصوص شگردهای كلاهبرداری و سرقت حساب كاربری بازی٣- گفتگو با فرزندان و آموزش نكات امنيتی لازم برای حفظ حريم خصوصی در فضای مجازی موفق و پيروز باشيدعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چگونه به بچههام یاد بدم که تبلیغاتی بودن چیزی در اينترنت را خودشان متوجه شوند؟
اينترنت پر است از تبليغات گوناگون كه به شكلهای مختلف به كاربران ارائه میشوند، برای اينكه بچهها بتوانند پیامهای تبليغاتی را تشخيص دهند لازم است در ابتدا با انواع روشهای تبليغ در اينترنت آشنا شوند. در ادامه چند روش رايج تبليغ را معرفی میكنيم:١- قرار دادن بنرهای تبليغاتی در حاشيه سايتهای پربازديد٢- پاپ آپ؛ در اين روش كاربر با كليک روي یک لینک به جای انتقال به صفحه موردنظر به يک صفحه تبليغاتی كه به صورت ناخواسته نمايش داده میشود مواجه میگردد.٣- دريافت ايميل از فرستندهای كه نمیشناسيم٤- تبليغهای خبری؛ در اين روش پيام تبليغاتی در قالب یک گزارش خبری و يا مقاله تحليلی به صورت غيرمستقيم بيان میشود.٥- بهينه كردن وب سايت براي موتورهای جستجو با هدف جذب مخاطب.بعد از آشنا كردن بچهها با اين مدلهای تبليغ اینترنتی بايد روشهای اقناع برای آنها مشخص شوند كه در حوصله اين پاسخ نيست ولی به طور كلی استفاده از عکسهای جذاب، ادعای تخفيفهای فوقالعاده، ادعای برنده شدن در يک قرعهکشی و استفاده از جملههای اغواكننده و تيترهای جنجالی از روشهای رايج تبليغ در اينترنت هستند.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چگونه به بچههام یاد بدم که تبلیغاتی بودن چیزی در اينترنت را خودشان متوجه شوند؟
اينترنت پر است از تبليغات گوناگون كه به شكلهای مختلف به كاربران ارائه میشوند، برای اينكه بچهها بتوانند پیامهای تبليغاتی را تشخيص دهند لازم است در ابتدا با انواع روشهای تبليغ در اينترنت آشنا شوند. در ادامه چند روش رايج تبليغ را معرفی میكنيم:١- قرار دادن بنرهای تبليغاتی در حاشيه سايتهای پربازديد٢- پاپ آپ؛ در اين روش كاربر با كليک روي یک لینک به جای انتقال به صفحه موردنظر به يک صفحه تبليغاتی كه به صورت ناخواسته نمايش داده میشود مواجه میگردد.٣- دريافت ايميل از فرستندهای كه نمیشناسيم٤- تبليغهای خبری؛ در اين روش پيام تبليغاتی در قالب یک گزارش خبری و يا مقاله تحليلی به صورت غيرمستقيم بيان میشود.٥- بهينه كردن وب سايت براي موتورهای جستجو با هدف جذب مخاطب.بعد از آشنا كردن بچهها با اين مدلهای تبليغ اینترنتی بايد روشهای اقناع برای آنها مشخص شوند كه در حوصله اين پاسخ نيست ولی به طور كلی استفاده از عکسهای جذاب، ادعای تخفيفهای فوقالعاده، ادعای برنده شدن در يک قرعهکشی و استفاده از جملههای اغواكننده و تيترهای جنجالی از روشهای رايج تبليغ در اينترنت هستند.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
آیا هک کردن جرم است؟
با توجه به این که نوجوانان علاقه زیادی به مباحثی مانند هک کردن دارند به این سوال در اینجا پاسخ می دهیم:هک و نفوذ به سامانههای رایانهای و مخابراتی با نیّت و قصد مجرمانهای که در قانون جرایم رایانهای تعریف شدهاست، جرم تلقّی میشود و مجازات دارد.
اگر کسی به اطلاعات و تصاویر شخصی ما و یا فرزندانمان دسترسی پیدا کند و از طریق آن اقدام به تهدید بکند، چه کار باید انجام دهیم؟
در ماده17 قانون جرائم رایانهای مقرر شده است هر كس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر كند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی كه منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهدشد.در صورت مواجهه با مواردی از این قبیل آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایید.
سوالات عمومی
اگر در فضای مجازی از طرف کسی تهدید شدیم، آیا میتوانیم آن را پیگیری کنیم و راه پیگیری و شکایت از آن چیست؟
برخلاف تصور عموم که متن گفتگو در وایبر، فیسبوک و شبکههای اجتماعی دیگر، ایمیل، صدایضبطشده و فیلم را جزو دلایل قابل استناد بهشمار نمیآورند، قانون، « ادله الکترونیک» را بهرسمیت شناخته است. بنابراین اگر کسی شما را در وایبر یا فیسبوک یا تلفنهمراه یا ایمیل، تهدید کرده است، باید بدانید تمام این محتواها در دادگاه به عنوان دلیل از شما و علیه شخص تهدید کننده پذیرفته خواهند شد. دادگاه، با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی کرده و در صورت تایید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.پس اگر از جانب کسی با تهدیدی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مواجه شدید، میتوانید از طریق دادسرا اقدام کنید و یا از طریق سایت پلیس فتا موضوع را پیگیری کنید.تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی گردد، خواه تهدیدکننده به این واسطه، تقاضای مال به قصد اخاذی کرده و یا نکرده باشد، جرم مستقلی است که بر اساس ماده 669 قانونمجازاتاسلامی تا هفتادوچهار ضربهشلاق و یا تا دوسال حبس برای آن درنظرگرفتهشدهاست.بنابراین همینکه کسی شما را تهدید به افشای اطلاعات خصوصی( شامل عکسها، متن چتها، صدای ضبطشده، فیلم و ...) کرده باشد،حتی اگر هرگز آن عمل را انجام ندهد(که در اکثریت مواقع این تهدیدات هرگز عملی نمیشوند)، ارتکاب جرم" تهدید" از سوی او قطعی و برای شما قابل شکایت و پیگیری است.
چگونه امنیت اینستاگرام خود را بالا ببریم؟
رمز قوی برای اینستاگرام خود انتخاب کنید، این یکی از روشهای امنیت است و برای انجام آن کافی است از یک رمز سخت و غیرقابل پیش بینی استفاده نمایید و از حروف، نماد و اعداد مختلف در انتخاب رمز بهره ببرید. پس هرچه این رمز قویتر باشد احتمال هک شدن حساب کاربری شما پایینتر میآید.همچنین توجه به این نکته ضروری است که به هر نرم افزاری از جمله نرم افزارهای افزایش لایکی که رمز اینستاگرام شما را میخواهد اعتماد نکرده و هرجایی رمز خود را وارد نکنید، مثلا در کافی نتها و … .
آزار و اذیت دیجیتال یعنی چه؟
آزار و اذیت سایبری یا به عبارت دقیقتر سایبربولینگ که به آن آزار و اذیت دیجیتال نیز گفته میشود نوعی ایجاد مزاحمت توسط گروههای همسال به خصوص همکلاسیها توسط موبایل و رایانه است.هر نوع اذیت و آزار تکرار شونده در فضای مجازی از سوی همکلاسیها و همسن و سالان کودک و نوجوان را قلدری و آزار اینترنتی (Cyber bullying) میگویند.اغلب این آزارها از طریق موبایل و در شبکههای اجتماعی و یا به صورت ایمیلی و در قالب تمسخر کردن، دادن القاب زشت به قربانی و یا ارسال محتوای آزار دهنده اتفاق میافتند. آمارها نشان میدهند که ۴۲ درصد کودکان و نوجوانانی که از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند این نوع آزار را تجربه کردهاند.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
آیا کسی میتونه گوشی یا وسایل دیجیتالی رو هک کنه؟
هک كردن موبايل، رايانه و وسايل هوشمند دیجیتال امكانپذير است و به كسانی که اين كار را انجام میدهند اصطلاحاً هكر گفته میشود.برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام هكرها به نكات زير توجه كنيد:١- وارد سایتهایی كه به سلامت محتوايی آنها اطمينان نداريد، نشويد.٢- ايميلهای مشکوک و ناشناس را باز نكنيد به خصوص فايلهای پيوست شده به ايميل.٣- از نصب كردن برنامکهای موبايلی ناشناس به خصوص از ماركتهای نامعتبر خودداری كنيد.٤- لينکهای ناشناسی را كه بر روی شبكههای اجتماعی دريافت میكنيد باز نکنید.٥- از آنتی ويروسهای معتبر و به روز شده بر روی موبايل و رايانه استفاده كنيد.٦- تنظيمات امنيتی مهم را بر روی موبايل و رايانه خود اعمال كنيد.موفق و پيروز باشيدعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
از کجا بفهمیم یک نفر در فضای مجازی به ما دروغ می گوید یا می خواهد کلاهبرداری کند؟
تشخیص صداقت افراد در فضای مجازی کار بسیار دشواری است، چرا که افراد میتوانند در این فضا هویت واقعی خود را مخفی و با هویتهای جعلی با شما ارتباط بگیرند، به همین دلیل توصیه میشود کودکان و نوجوانان بدون همراهی والدین و اطلاع آنها دوستان اینترنتی انتخاب نکنند و با آنها ارتباط نداشته باشند. ولی با دیدن چند نشانه میتوان دقت و وسواس خودمان را در مواجهه با این افراد بیشتر کنیم:👈در مواقعی که فرد خود را در موقعیت اجتماعی بسیار عالی معرفی میکند.👈در مواردی که فرد شما را دعوت به موقعیتهای خارقالعاده مانند پولدار شدن، موفقیت شغلی، موفقیتهای خانوادگی و ... میکند.👈در مواردی فرد سعی میکند خود را فردی بسیار قابل اعتماد به شما معرفی کند.👈در مواردی که فرد از شما درخواستهای نامتعارف دارد مانند دریافت اطلاعات بانکی، دریافت اطلاعات خصوصی و ...علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چه جوری میتونیم کاری کنیم که دیگران بدون اجازه ما رو به گروههای تلگرامی اضافه نکنند؟؟
یکی از مشکلات ما در شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیامرسان موبایل پایه مثل تلگرام، اینه که دیگران بدون اجازه، ما رو به گروهها و کانالها اضافه میکنند و ما رو با محتواهای ناخواسته مواجه میکنند.برای جلوگیری از این کار در تلگرام مراحل زیر رو دنبال کنید:🔸ورود به تنظیمات (setting) 🔸ورود به حریم خصوصی و امنیت (privacy and security)🔸تنظیمات قسمت گروه ها رو در وضعیت هیچکس (Groups/Never allow) قرار بدهید.موفق باشیدعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چگونه بفهميم چندتا سيم كارت به نام ما ثبت شده است؟
شما مي تونيد با سيم كارتي كه مطمئن هستيد به نام خودتون هست ، كدملي تون رو به شماره ٣٠٠٠١٥٠پيامك كنيد.پيامكي دريافت مي كنيد كه تو اون تعداد سيم كارتهاي شما در اپراتورهاي مختلف كشور نوشته شده است.در صورتيكه سيم كارتي بدون اطلاع شما به نام شما ثبت شده با در دست داشتن كارت ملي به نمايندگي هاي مركزي اپراتور مورد نظر مراجعه كنيد تا اون سيم كارت رو غير فعال كنند.اين كار رو جدي بگيريد چون مسئوليت جرايمي كه با اون سيم كارت انجام بشه با شماست.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چگونه گوشی قاچاق را تشخیص دهیم؟
🔸اگر می خواهید بدانید گوشی شما به صورت قاچاق وارد کشور شده یا قانونی است، در گام اول #۰۶#* را شمارهگیری کنید تا کد ۱۵ رقمی گوشی تلفن همراه مخصوص خود (IMEI) را دریافت کنید🔸در گام دوم، کد پانزده رقمی (IMEI) خود را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۸۸۷ ارسال کنید یا در این پیوند وارد کنید:https://epl.irica.ir/ImeiInfoView?۰و در نهایت، پیامی در باره ثبت یا عدم ثبت شناسه استعلام شده از پنجره واحد تجاری گمرک برای شما ارسال میشود که کد شناسه گوشی شما در گمرک ثبت شده است یا خیر🔸در صورتی که ثبت نشده باشد گوشی شما به صورت قاچاق وارد شده است.منبع: fanoosandisheعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
من دوستهای مجازی دارم، مامانم نمی خواد من دوست مجازی داشته باشم می گه دوستی با کسی که ما نمی شناسیمش خطرناکه... آخه کسی که دستش به من نمی رسه چه خطری می تونه داشته باشه؟
در جواب به این سوال باید بگم نگرانی مادر شما بسیار به جا و درست هست. یکی از ویژگی های فضای مجازی این است که افراد سودجو می تونند چند هویت مختلف برای خودشون درست کنند و در قالب افراد مختلف با سن و جنسیت متفاوت ظاهر بشن. این افراد که در اصطلاح به اونها درندگان سایبری گفته می شه افراد فرصت طلبی هستند و منتظر می مونند تا اعتماد افراد، به خصوص کودکان و نوجوانان رو به خودشون جلب کرده و نقشه هاشون رو پیاده کنند.نقشه هایی مثل نقض حریم خصوصی ما و خانواده هامون و سرقت اطلاعات مهمی که ممکنه بعدها بخوان با انتشار اونها از ما و خانواده مون اخاذی کنند.گاهی وقت ها هم دوستان اینترنتی ما واقعا همونی هستند که می گن. اما دوستی با این افراد هم می تونه برای ما خطرناک باشه چون ما آدم ها بعد از یه مدت به دیگران اعتماد می کنیم و ممکنه اطلاعات خصوصی خودمون رو ناخواسته افشا کنیم. اینجاست که اگه رابطه دوستی ما با دوست اینترنتی مون به هم بخوره ممکنه اون بخواهد از این اطلاعات برای آزار و اذیت ما استفاده کنه.اخبار صفحه حوادث روزنامه ها و سایت ها روزی نیست که خبری در خصوص خیانت یکی از این دوست های اینترنتی نداشته باشه و این موضوع نه فقط مادر شما بلکه خیلی از مختصصان امنیت کودک و نوجوان در فضای مجازی رو نگران کرده و باعث شده تا دوستی های اینترنتی رو یکی از خطرات مهم برای کودکان و نوجوانان بدونن.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
گوشیمو دزدیدن باید کجا برم و چه کار بکنم؟
این موضوع در حوزه کاری پلیس آگاهی میباشد، لذا باید به دادسرای محل سکونت خود رفته و پس از تنظیم شکایت، به نزدیکترین مقر پلیس آگاهی بروید و روند پرونده را از آنجا پیگیری کنید.توصیه می شود کارت ملی، سند سیم کارت، فاکتور خرید و جعبه موبایل را به همراه داشته باشید تا فرآیند کاری شما تسریع شود. معمولا قضات دستور استعلام فعال بودن گوشی تلفن همراه را برای هر سه اپراتور تلفن همراه صادر می کنند. تا در صورت روشن بودن تلفن همراه شما در شبکه پیگیری های قضایی بعدی صورت بگیرد. در این مسیر صبور باشید و پیگیری را فراموش نکنید، چرا که ممکن است سارق بعد از مدتی تلفن همراه را بفروشد و اپراتور امکان استعلام آن را پیدا کند.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
دوست من یاد گرفته صفحه اینستاگرام بقیه رو هک کنه... کار خطرناکی نمیکنه... برای تفریح و کل کله... اما بابای من میگفت این کار جرمه و زندان داره... این حرف درسته؟ هک کردن چرا جرمه؟
به استناد ماده 1 قانون جرایم رایانه ای (ماده1ـ هر كس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی كه بهوسیله تدابیر امنیتی حفاظتشدهاست دسترسی پیدا کنه، به حبس از نود و یك روز تا یكسال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم می شه.) هک کردن حساب کاربری دیگران به استناد این ماده قانونی جرم محسوب می شه.دلیل اینکه هک کردن جرمه اینه که هکر مانند یک دزد به اطلاعات مهم و خصوصی دیگران دسترسی پیدا میکنه و این اطلاعات ممکنه برای خیلی از افراد بسیار مهم باشه و به زندگی شخصی و شغلی اونها لطمه بزنه؛ درست مثل اینکه یک نفر بدون اطلاع داخل خونه شما بشه و به همه جا سرک بکشه. این کار جرمه چون یه دزد حتی زمانی که چیزی از خانه برندارد باعث شده تا افراد اون خونه احساس ناامنی کنن.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
سایت ها معتبرترن یا برنامکها؟ من فکر می کنم سایتها معتبرترن و می شه به اونا اعتماد کرد چون موقع ثبت دامنه مشخصات صاحب سایت ثبت می شه. اما برنامکها اینطوری نیست. درسته؟
معتبر بودن امری نسبی است و نمی توان برای آن یک شرط مشخص تعیین کرد، چرا که ممکن است یک مغازه دار دارای مجوز کسب هم اقدام به گران فروشی، کم فروشی و یا فروش اقلام غیرقانونی کند. پس تصمیم گیری در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز دارد، چند سوال که می توانید با پرسیدن آنها از خودتان به اعتبار یک سایت و یا برنامک پی ببرید:❗️آیا برنامک توسط فروشگاه های معتبر نرم افزار ارائه شده است؟❗️آیا وب سایت مجوزهای لازم مانند نماد اعتماد الکترونیک و یا نماد اعتماد رسانه را دارد؟ ❗️آیا مجوزهایی که یک برنامک هنگام نصب می خواهد معقول است؟ (موقع نصب هر برنامک، برای دسترسی به بخشهایی از گوشی شما، از شما تایید می خواهد.)❗️آیا صحت مطالبی که در یک سایت هست توسط مراجع رسمی تایید شده است.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
اگه یک نفر در فضای مجازی از اطلاعاتمون سوء استفاده کرد یا عکسمون رو به اسم خودش جایی گذاشت می شه ازش شکایت کرد؟
بله، به استناد ماده 16 قانون جرایم رایانه ای هركس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف كند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر كند، به نحوی كه عرفاً موجب هتک حیثیت او شود مجرم است. در این موارد باید به دادسرای جرایم رایانه ای در تهران و یا دادسراهای ویژه در شهرستان ها مراجعه کنید و اعلام شکایت کنید.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
یک نفری که نمی شناسمش تو تلگرام بهم پیام می ده و من رو اذیت می کنه، چه کار کنم؟
اگر کسی بدون اجازه، شما رو به گروهی اضافه کرد و یا پیام به شما داد می تونید این کارها رو انجام بدید:🔸به هیچ وجه پاسخ پیام او رو ندهید و سعی نکنید به او تذکر دهید و باب گفتگو رو باز نکنید.🔸از قسمت بالای صفحه و زیر شماره و عکس ارسال کننده پیام گزینه ی «گزارش اسپم» (Report spam) رو انتخاب کنید. با این کار به شرکت تلگرام خبر دادیم که این فرد مقررات ارسال پیام به افراد ناشناس رو رعایت نمی کنه.🔸روی عکس فرد ارسال کننده ضربه بزنید تا وارد قسمت اطلاعات مخاطب یا (Info) بشید.🔸حالا می توانید این فرد را بلاک (Block user) کنید تا دیگه نتونه بدون اجازه به شما پیام بده.موفق باشیدعلی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چه کسانی اطلاعات ما در اینترنت را جمعآوری میکنند و با آن اطلاعات چه میکنند؟!
جمعآوری اطلاعات در اينترنت به سه روش اصلی انجام میشود. در روش اول سرويسهای جاسوسی غربی به صورت كلی تمام كاربران و فعالیتهای آنان را تحتنظر دارند و برای امور اطلاعاتی استفاده میكنند، در روش دوم برخی از سايتها، فروشگاهها و سرويسدهندگان برای مقاصد تجاری و تبليغاتی اقدام به جمعآوری اطلاعات میكنند. در روش سوم مجرمين سايبری هستند كه برای پيدا كردن قربانی به اين كار اقدام میكنند.در روش سوم كودكان و نوجوانان آسانترين هدف برای مجرمين هستند چرا كه به دليل عدم مهارت در شناخت و ارتباط، در یک فرآيند ارتباطی اطلاعات مهمی از خود را منتشر میکنند.در اين صورت خطرات مختلفی مانند سواستفادههای مالی، سرقت اطلاعات بانكی، افشا شدن رازهای خانوادگی، سوءاستفادههای جنسی و ... آنها را تهديد خواهد كرد.با اين وجود اصلیترين خطر برای كودكان و به خصوص نوجوانان سوءاستفاده از اطلاعات خصوصی آنها توسط دوستان اينترنتی است، اطلاعاتی كه آنها از خودشان برای یک به ظاهر دوست میفرستند اما بعد از مدتی همان فرد از اين اطلاعات برای اخاذی، هتک حيثيت و تهمت استفاده میكند، و مشكلات جدی برای فرزند شما ايجاد میشود.سربلند و پيروز باشيد.علی محمد رجبی (کارشناس امنیت فضای مجازی)
چه پیامک هایی مشکوک به کلاهبرداری هستند؟
اغلب پیامک هایی که جعلی بوده و با متنی بسیار جذاب و اغوا کننده طراحی می شوند و در غالب طرح های مختلف که همگی با استفاده از شیوه های مختلف مهندسی اجتماعی و در ایام و مناسبت های خاص به صورت انبوه برای هموطنان ارسال می شود. در این گونه پیامها فرد کلاهبردار با ارسال پیامکی به شخص قربانی وی را برنده جایزه (ماشین، حج و ...) اعلام کرده و با به کارگيري ترفندهايي اقدام به گرفتن شماره کارت بانکي و يا شماره حساب به همراه رمزهاي اول و دوم کارتهاي اشخاص میکند و سپس مبالغي هنگفتي از حسابهاي بانکي طعمههاي خود برداشت میکند.جهت کسب اطلاعات تکمیلی لینک زیر را دنیال کنید:http://www.cyberpolice.ir/information/29361
در صورت دریافت پیامک هایی مشکوک به کلاهبرداری چه کاری باید انجام دهیم؟
در صورت دریافت چنین پیامکهایی، از صحت پیامک ارسال شده از طریق مراجعه به سایت رسمی آن موسسه یا مراجع صلاحیت دار یا تماس تلفنی با سایر شماره های تلفن رسمی اطمینان حاصل کنید. هموطنان عزیز می توانند تمام موارد مشکوک و کلاهبردارانه را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir جهت پیگیری گزارش کنند.
چگونه باید پیامک های کلاهبرداری را گزارش کنیم؟
در صورتی که مشترک ایرانسل باشید جهت طرح شکایت پیامکهای کلاهبرداری از روشهای زیر اقدام نمایید:۱. در صورتی که سیمکارت مشترک و سیمکارتی که از طریق آن ایجاد مزاحمت شده و یا پیامک کلاهبرداری ارسال شده است هر دو متعلق به ایرانسل باشند، مشترک میتواند حسب مورد پس از تکمیل اصل فرم مربوط به مزاحمت تلفنی و یا فرم مربوط به پیامک کلاهبرداری که امضاء و اثر انگشت خود را بر آن ثبت نموده است، به یکی از نمایندگان حقوقی این شرکت در سراسر کشور مراجعه نماید.۲. در صورتی که سیمکارت مشترک متعلق به ایرانسل باشد اما شمارهای که از طریق آن ایجاد مزاحمت شده و یا پیامک کلاهبردای ارسال شده است اعم از (شماره تلفن همراه و یا تلفن ثابت) متعلق به اپراتوری دیگر باشد، مانند مورد اول، ضرورت دارد تا مشترک پس از تکمیل اصل فرم مربوط که امضاء و اثر انگشت خود را بر آن ثبت نموده است، به یکی از نمایندگان حقوقی این شرکت در سراسر کشور مراجعه نماید.در صورتی که مشترک تلفن ثابت و یا تلفن همراه اپراتوری به غیر از ایرانسل قصد شکایت از یکی از شمارههای متعلق به ایرانسل تحت عنوان مزاحمت تلفنی را داشته باشد، ضرورت دارد موضوع را از طریق دفاتر حقوقی اپراتور مربوط به خود پیگیری نماید. در این صورت موضوع از طریق همکاری دفتر حقوقی اپراتور مذکور و شرکت ایرانسل پیگیری خواهد شد.
برای خرید اکانت در بازی clash of clans پول واریز کرده ام اما اکانت را دریافت نکردم، چه کار باید بکنم؟
درحال حاضر بازی رایگان کلش آف کلنز، یکی از ابزارهای کلاهبرداری مجرمان سایبری شده است.با توجه به اینکه دراین بازی، برای رسیدن به اکانتهای بالاتر نیاز به صرف زمان است، برخی علاقه مندان این بازی که زمان یا حوصله ندارند، به دنبال خرید مراحل بالاتر این بازی هستند. همین امر موجب شده تا برخی کاربران که به اکانتهای بالا رسیدهاند اقدام به فروش اکانتشان کنند. در این تبلیغات دروغین علاقه مندان را تشویق به خرید میکنند و بعد از دریافت وجه که به صورت اینترنتی واریز میشود اکانتی برای خریدار ارسال نمیشود یا اکانت ارسالی عمل نمیکند. در صورت مشاهده این گونه موارد حتماً از طریق سایت فتا اطلاعرسانی کنید تا جلوی آسیبهای بیشتر گرفته شود.افراد در نگهداری صحیح اطلاعات، حفظ یوزر و پسورد و خرید اکانتها دقت زیادی داشته باشند زیرا برخی کلاهبرداران با فروش اکانت جعلی یا فروش یک اکانت به چندین نفر از این بستر سوءاستفاده میکنند. مالباختگان و قربانیها نیز باید به دادسرای ویژه جرایم رایانهای مراجعه کنند.در مواردی هم که فرد تمایلی به طرح شکایت حضوری ندارد یا بحث مجرمانهای را در این فضا مشاهده میکند، میتواند با مراجعه به سایت پلیس فتا این موارد را گزارش کند.جهت کسب اطلاعات تکمیلی لینک زیر را دنیال کنید:http://www.cyberpolice.ir/information/58741
آیا وبسایت ... قابل اطمینان است ؟
پلیس فتا درخصوص اطمینان یا عدم اطمینان به وبسایت خاص اظهار نظر نمیکند، اما درخصوص خرید و فروش کالا و خدمات، کاریابی، از وبسایتهایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی و مجوزهای معتبر از مراجع مربوطه هستند اقدام کنید.همچنین پلیس فتا به هیچ کدام از وبسایتها، نشان یا گواهی فعالیت و ... اعطا نمیکند و با کسانیکه از لوگوی پلیس فتا جهت اعتباربخشی به فعالیت خود استفاده نمایند برخورد قانونی خواهد نمود.
در خرید اینترنتی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
- از وب سایتهایی خرید کنید که برای شما امکان مشاهده وضعیت کالایتان را در مراحل مختلف سفارش فراهم کرده باشند و برای سفارش شما یک شماره پیگیری اختصاص دهند. حتی بهتر است از طریق پیامک وضعیت کالای خریداریشده را به شما اطلاع دهند. برای خرید محصولاتی مانند کتابهای الکترونیکی، موسیقی، فیلم، نرمافزار و بازی از وب سایتهایی که امکان دانلود را برای شما فراهم میکنند خرید خود را انجام دهید.- بهتر است اگر نسبت وبسایتی که قصد خرید از آن رادارید مطمئن نیستید از پرداخت آنلاین خودداری کنید و پرداخت را پس از دریافت کالا انجام دهید. همچنین اگر قصد پرداخت بهصورت آنلاین را دارید دقت کنید وارد صفحات جعلی نشوید و به علامت قفل در بالای صفحه مرورگر خود و داشتن پروتکل https در آدرس صفحه پرداخت آنلاین دقت کنید. - حتماً از صفحه کلیدهای مجازی استفاده کنید. - در پایان سعی کنید از فروشگاههایی که برندهای شناختهشده و کالاهای باکیفیت را عرضه میکنند خرید کنید و کالاهایی را خریداری کنید که دارای ضمانت و خدمات پس از فروش باشند.جهت کسب اطلاعات تکمیلی لینک زیر را دنیال کنید:http://www.cyberpolice.ir/information/3721
در خرید اینترنتی چه نکاتی تخلف محصوب می شود و قابل پیگیری است؟
- فرستادن کالای تقلبی به جای کالای اصلی- عدم تحویل کالا پس از واریز پول- عدم ارائه خدمات پس از فروش و یا ارائه خدمات ضعیف- ارائه کالاهایی که با خصوصیات گفته شده در سایت مطابقت ندارند.
تخلفات در خرید اینترنتی را چگونه گزارش کنیم؟
می توانید از طریق وبسایت پلیس فتا به نشانی www.CyberPolice.ir اقدام به ارائه گزارش تخلفات و جرائم احتمالی فروشگاه ها نموده و پلیس فتا اقدام لازم را در این زمینه صورت خواهد داد. البته در برخی موارد رسیدگی به تخلف نیازمند طرح شکایت در دادسرا است که تقاضای ما از هموطنان عزیز اینست که حتماً برای پیشگیری از قربانی شدن دیگران و جهت پاکسازی فضای سایبر از جرائم و کلاهبرداری ها حتی در مواردی که مبلغ کلاهبرداری یا تخلف بسیار اندک است نیز نسبت به گزارش جرم و یا طرح شکایت خود اقدام نمایند تا مسئولیت اجتماعی خود در این زمینه را انجام داده باشند.
1. چگونه بدانیم که آیا کسی از وای فای ما استفاده می کند یا خیر؟
راحت ترین و ساده ترین روش نگاه کردن به چراغ Router می باشد، به طور مثال شما کامپیوتر خود را در حالت Hibernate گذاشته اید و هیچ گونه ارتباط اینترنتی ندارید، با یک نگاه به Router می بینید که چراغ Internet دارد چشمک می زند، این یکی از نشانه های دزد می باشد.روش بهتر این است که به Router خود وصل بشید و از داخل پنل به آدرس زیر بروید:در اینجا لیستی از DHCP Clientsها را می بینید، که به راحتی می توانید ببینید که آیا کسی به وای فای شما وصل است یا نه، این آدرس در برخی Routerها کمی تفاوت دارد اما پیدا کردن آن زیاد سخت نیست، راستی یادم رفت بگم چگونه وارد Router خود شوید، راهنمایی وارد شدن در زیر هر Router درج شده است اما تقریباً تمامی Routerها برای وارد شدن به تنظیمات از چنین روشی استفاده می کنند:۱-Browser مثل Firefox باز کنید و آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ را وارد کنید.۲-یوزر و پسورد به طور پیش فرض admin می باشد.۳-به آدرسی که در بالا بیان شد مراجعه کنید.اگر بعد از انجام این کارها متوجه شدید که کسی دارد از شما دزدی می کند باید به دنبال راه حلی برای این مشکل باشید.
چگونه بفهمیم که ایمیل ما هک شده است ؟
اگر دوستان شما ایمیلها یا پیامهایی دریافت میکنند که شما ارسال نکردهاید، یا پوشه Sent ایمیل شما حاوی پیامهایی است که شما ارسال نکردهاید و یا پوشه Sent ایمیل شما خالی شده است و اینکهحساب کاربری شبکههای اجتماعی شما حاوی پستهایی است که شما ایجاد نکردهاید و شما نمیتوانید به ایمیل یا حساب کاربری شبکه اجتماعی خود وارد شوید ممکن است هک شده باشید.
برای جلوگیری از هک شدن ایمیل خود چه اقداماتی باید انجام داد ؟
1. حصول اطمینان از بهروز بودن نرم افزارهای امنیتی به ویژه آنتی ویروس .2. استفاده از کلمههای عبور یکتا برای ایمیل همچنین تغییر نوبه ای و مرتب آن .3. ذخیره نکردن کلمه عبور خود در مرورگرهای وب .4. کلیک نکردن روی لینکهای داخل ایمیل و ضمیمههای آن مگر اینکه ارسال کننده آن را بشناسید و بدانید آن لینکها و آن ضمیمهها چه هستند. چراکه برخی از آنها حاوی برنامههای مخرب هستند و به سیستم آسیب جدی می رسانند.5. اگر از طریق رایانههای عمومی به ایمیل یا سایر حسابهای کاربری خود دسترسی مییابید، حتماً مطمئن شوید که در انتهای کار از حساب کاربری خود خارج شدهاید.
از چه آنتی ویروسی برای امنیت سیستم خود استفاده کنیم؟
بسته به سیستم خود میتوانید یکی از آنتی ویروس های موجود در بازار را انتخاب و از آن استفاده کنید. کلیت آنتی ویروس های موجود از نظر ماهیت و کاربرد تفاوت چندانی ندارند. پلیس فتا بخاطر شأن بی طرفی و مورد اعتماد بودن برای عموم هیچگاه اقدام به معرفی یا توصیه به آنتی ویروسی خاص نمیکند.
جهت گزارش جرم و تخلف در فضای مجازی چه اقداماتی میتوانیم انجام دهیم؟
الف - مراجعه به دادسرای جرائم رایانه ای جهت طرح شکایت در صورت از دست دادن مال خود و يا پیش آمدن موضوع حيثيتي در فضاي مجازي، بهترين و قانونيترين راه براي ارائه شكايت، مراجعه به دادسراي جرائم رايانهاي است. پس از مراجعه به دادسرا ، پرونده قضایی تشكيل و رسيدگي به آن طبق روال قانوني به جريان ميافتد. در روند پيگيري پرونده هم ۲ امكان وجود دارد؛ اول اينكه ممكن است همان ابتدا شما به شخص يا اشخاص خاصي مظنون باشيد. در اين حالت، قاضي در جريان پيگيري پرونده آنها را به دادگاه احضار ميكند تا پاسخگوي شكايت باشند. در حالت دوم نيز ممكن است كه شما ندانيد جرم توسط چه كساني رخ داده است. در اين حالت هم بررسيهاي تخصصي پليس ميتواند گره گشاي پرونده باشد.ب- مراجعه به سایت پلیس فتا و ثبت شکایت يك راه ديگر هم براي ارائه شكايت وجود دارد كه اگر جرمي عليه شما در فضاي مجازي اتفاق افتاد ميتوانيد به سايت اينترنتي پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات (فتا) به نشاني WWW.cyberpolice.ir مراجعه و روي آيكون ارتباطات مردمي كليك كنيد. در اين بخش، مشخصات، نشاني و شماره تلفن به همراه موضوع شكايت شما به ثبت ميرسد و پليس فتا در كمترين زمان ممكن با شما تماس گرفته و موضوع را پيگيري خواهد كرد.
بات نت چیست و در صورت مواجهه با آن، چه کاری باید انجام دهیم؟
بات نت ها گسترده ترین تهدیدی است که در حملات سایبری رخ می دهد.بات نت ها مجموعه از رایانه هایی هستند که به دلیل ضعف امنیتی در سیستم آنها از راه دور به وسیله بات مستر تحت زیرساخت مشترک کنترل و فرماندهی می شوند. بات مخفف ربات است به سیستم هایی که آلوده شده و مطیع بات مسترمیشوند بات نت یا ارتش زامبی نیز گفته میشود. کلمه نت نشان دهنده نت ورک (شبکه) میباشد و نشاندهنده این است که هکر و یا حمله کننده برای خود شبکه ای از بات ها میسازد تا با استفاده از آنها عمل حمله را انجام دهد.
چگونه سایتی را فیلتر کنیم؟
برای معرفی چنین سایتهایی در ابتدا باید به درگاه internet.ir مراجعه و برروی درخواست فیلتر که در سمت راست صفحه قرار گرفته، کلیک کنید.بعد از انجام این عملیات به صفحهای به نام "سامانه درخواست فیلتر تارنماهای مختلف" ورود پیدا میکنید که باید در قسمت تمام فرم ثبت گزارش تارنمای متخلف آدرس سایت مورد نظر خود را وارد کنید و بعد از آن نوع تخلف انجام شده که سایت مربوطه به آن اقدام کرده است را از فرم مورد نظر انتخاب کنید.
مزاحمت در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی چه مجازاتی دارد؟
هرگونه ایجاد مزاحمت و سلب آسایش در فضای مجازی جرم بوده و برابر قانون برخورد میشود. به گونهای که فصل پنجم قانون جرائم رایانهای به موضوع هتك حیثیتو نشر اكاذیب پرداخته است. در ماده 16 این قانون آمده است، هركس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف كند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر كند، به نحوی كه عرفاً موجب هتك حیثیت او شود، به حبس از نود و یك روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.تبصره ماده 16 قانون جرائم رایانهای هم اذعان دارد چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتكب به حداكثر هر دو مجازات مقرر محكوم خواهد شد.
×
ارسال به دوستان
نام شما :
آدرس ايميل گيرندگان :
کد امنیتی :
تکرار کد امنیتی :
×
پیام سیستم
×
ورود به حساب کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
کد امنیتی :
تکرار کد امنیتی :
مرا به خاطر بسپار
ثبت نام